Нинова: 400 язовира са пред криза, над 100 - с неясен собственик

Мегахолдингът за ВиК е панически ход и не решава никакви проблеми, смята соцлидерът

Топ
08:32 - 21 Януари 2020
1240
Нинова: 400 язовира са пред криза, над 100 - с неясен собственик

Решението за създаването на мегахолдинга, който да обедини всички ВиК дружества, е взето в кризисна ситуация и изглежда малко паническо. Тази структура ще обхване 50-60% от язовирите, които са с национално участие. Тоест, големи ВиК дружества остават извън него, а това не решава проблема, каза пред Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Този един милиард, който се отпуска за неговото финансиране – какви изчисления аргументират един милиард? Няма експертиза за какво ще отидат тези пари. Този милиард го няма предвиден в бюджета – откъде ще дойдат парите, ще има ли актуализация", попита още Нинова.

400 язовира са пред криза, а над 100 са с неизяснен собственик, уточни още лидерът на БСП.

Вчера в СОС самите общински съветници се бяха събрали без нито един документ и без нито едно изчисление, и решиха да подават вода към Перник. Как на базата на какво се взимат тези решения?, попита още Нинова. 

Лидерът на БСП съобщи още, че утре в централата на партията са поканили всички хидроинженери, експерти и специалисти, които са построили водните съоръжения и прилежащата им структура, за да търси експертно решение на кризата в Перник, съобщи още Нинова.