Нинова: Ако акцията срещу Божков завърши с присъда, тогава ще е успешна

Лидерката на БСП остро критикува атаката към Румен Радев, процесът тръгнал отдавна

Топ
21:27 - 31 Януари 2020
7717
Нинова: Ако акцията срещу Божков завърши с присъда, тогава ще е успешна

Зависи от изхода. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира акцията срещу олигарха Васил Божков. "Виждали сме много подобни акции. Ако завърши с осъдителна присъда, ще означава, че е било правилно", смята тя. 

Нинова остро критикува атаката срещу президента Румен Радев. "Този процес започна с атака към опозицията още преди години, мина през журналисти, след това и протестиращите, а сега се стигна до най-високото равнище - президента. Цели се отстраняване на тези, които критикуват властта и имат различно мнение, а искат да го изразят", убедена е шефката на БСП. И добави пред БНТ: "Това е модел на управление, който оценяваме като последна фаза на властта, която се задържа с репресии и страх". 

Попитана кой е центърът на тази атака, тя обяви, че нямало такъв, а просто било процес, в който се включвали много различни институции. 

"Не е наша работа да подкрепяме или не главния прокурор", отсече тя. Но Нинова подчерта отново, че БСП подкрепя Румен Радев и че социалистите са твърдо против разграждането на държавността. 

Иначе шефката на червените е доволна, че с внесения вот на недоверие успели да привлекат общественото внимание, а и подкрепа. 

Прекият избор в БСП по думите й целял единствено да мобилизира партията. И призова своите да излязат и да изразят волята си в урните, като отбележат своя кандидат за председател, който и да е той. като обяви, че това било "красиво" решение. Тя добави още, че БСП била "за" въвеждането на еврото.