Нинова: Актьори внасят ДДС-закони, а няма и един от бюджетна комисия

Топ
12:24 - 22 Май 2020
2986
Нинова: Актьори внасят ДДС-закони, а няма и един от бюджетна комисия

Стабилност на институциите е първото, което трябва да демонстрира едно управление при криза. А вие гарантирате нестабилност, несигурност и липса на яснота за бъдещето.

Това беше политическата диагноза на Корнелия Нинова по време на днешния дебат за намаляването на ДДС по предложение на управляващата коалиция.

„Какво имаме днес - чухме депутат от ГЕРБ да се дистанцира от Министерски съвет - на ГЕРБ! Казвате - защо да идва МС в зала, вносители на предложенията за намаляване на ДДС сме ние депутатите... А от вносителите депутати има актьори, но нито един от бюджетна комисия!“, коментира още лидерът на БСП.

Според Нинова е пълен абсурд председателят на бюджетната комисия да отказва да влезе в комисия и да води заседание.

„Казвате – ако ДДС не сработи, ще го премахнем. Временна мярка може да е носенето на маска, но бюджетни закони не може да са!“, посочи Нинова.

Тя беше категорична, че ГЕРБ не предлагат решение, а само задълбочаване на проблемите.

„В света тече ново преразпределение на инвестициите. САЩ, Европа изтеглят инвестициите си от Китай - къде е вашият инвестиционния план? Къде ви е планът за спасяване на общините? Всичко това в нормална държава се облича във формата „актуализация на бюджета“ - къде ви е тя?“, не спря с въпросите Корнелия Нинова. 

Снимка: Агнес Методиева