Нинова: Борисов разделя хората, за да ги владее!

Политика
13:47 - 21 Април 2020
4274
Нинова: Борисов разделя хората, за да ги владее!

Днес министър-председателят се скри от вашите въпроси и се подигра с вашите тревоги. Щяхме да поставим питанията ви за бъдещето - уви, това не се случи. В дните на криза правителството създаде хаос, внушава страх и ви остави на произвола на съдбата. 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, минути след като депутатите от ГЕРБ провалиха извънредното заседание на НС, на което трябваше да бъде изслушан премиерът Борисов. 

"Не народните представители от ГЕРБ решиха да няма заседание - Борисов им нареди!", подчерта Нинова.

Тя беше категорична, че правителството и лично Бойко Борисов създават стрес и всяват страх у хората, вместо да им даде надежда и перспектива за бъдещето. 

"Използват страха ви, за да скрият безсилието си! Настройват ви едни срещу други, за да ви владеят! Разделят ви и се хранят от тази раздяла! Докато вие сте сковани в дома си, правителството абдикира", посочи Корнелия Нинова. 

Тя критикува, че 90 % от мерките, които властта предлага, са кредити. "Вижте какво прави света в този момент – безвъзмездна помощ, отлагане на кредити... а тук - властта и приближените се хранят от кризата!", посочи соцлидерката. 

"Управляващите призоваха за съгласие, но не приеха нито едно предложение от нашия план – включително и за една минимална заплата за хората без доходи. Правителството нямаше план в началото на кризата. По средата работят на принципа проба-грешка!", добави Корнелия Нинова. 

Тя съобщи, че депутатите от БСП няма да се откажат и днес отново са внесли искане за извънредно свикване на Народното събрание. 

"Това, което прави Борисов, е поредната стъпка към едноличната власт и диктатура!", безапелационна беше Нинова.