Нинова в атака: Радев планираше да е скритият премиер

Арогантно е условието: "Ще преговаряме, но ако Кирил не е премиер", отсъди вицепремиерът в оставка

Новини
09:40 - 25 Юни 2022
6094
Нинова в атака: Радев планираше да е скритият премиер

БСП ми е втора грижа, сподели соцлидерката Корнелия Нинова пред БНТ, като призна, че поема риска да обиди съпартийците си.

Чака ни тежка есен и тежка зима. Нека да осигурим държавата, пък тогава да ходим на избори, даде вариантът министърът на икономиката в оставка. 

Очакваме Кирил Петков да ни покани на разговори за следващото управление. Знам, че той вече ни познава като разумен партньор в коалицията, обясни Нинова. 

Според нея са арогантни условията - да, ще преговаряме с вас, но само ако Кирил Петков не е премиер. Грубо е да се говори така, отсъди вицепремиерът в оставка.

Френското предложение се позовава на двустранен протокол между България и Северна Македония, който не е подписан и от двете страни, каза още вицепремиерът

ПП приключват, ако приемат офертата на ГЕРБ за ново евроатлантическо мнозинство

"Нямах обяснение защо толкова бързо президентът, който създаде ПП и ги изстреля във властта, ги атакува така. С времето и опита в правителството си дадох отговор. На президента Радев президентската институция му е тясна. Той иска реална власт - служебните кабинети, чрез които управляваше, му се усладиха.

Той явно е разчитал, че изстрелвайки във властта ПП, той ще продължи да дърпа конците и да управлява държавата”. Това каза вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ в отговор на въпрос дали държавният глава има пръст в свалянето на правителството.

На въпрос дали Елеонора Митрофанова е свалила кабинета, както заяви Кирил Петков минути след като вотът на недоверие свали правителството, Нинова отвърна, че според нея властта е свалена заради пари, власт, посове и интереси.