Нинова: БСП остава в парламента, докато не се уреди машинното гласуване

Лидерката категорично заяви, че нова Конституция няма да има

Политика
21:41 - 03 Септември 2020
1853
Нинова: БСП остава в парламента, докато не се уреди машинното гласуване

„БСП остава в Парламента, докато не уредим въпроса с машинното гласуване, защото в него виждаме гаранция за честност на изборите. ГЕРБ гласуваха в Изборния кодекс и вариант за гласуване с бюлетини, което, според нас е отстъпление” – каза в Добрич председателят на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова.

Тя категорично заяви,че нова Конституция няма да има, тъй като няма да има нито един подпис от БСП.

 „Хартиеният вот ще нагнети още повече напрежението, тъй като освен нас, за машинно гласуване са още хората на протеста, десните, президентът. Тоест, обществото вече не вярва, че изборите ще се проведат честно, затова и вижда в машинното гласуване гаранция” – добави тя.

Нинова прогнозира социални протести през септември и октомври, тъй като кризата се стоварва върху страната. „Идва есенно-зимният сезон, цените растат, доходите – не. Предприетите от правителството мерки за бизнеса не сработиха” – е прогнозата на Нинова, като очаква дори протести за хляб..

„Кампанията за пряк избор на председател на БСП, който ще се проведе на 12 септември, тече с променливи нападки от една и от друга страна, има напрежение, но се надявам, че след това ще приключи и когото избере партията – заставаме зад него и вървим напред. Моментът е изключително важен за България” - посочи Нинова. По думите й, рискът е, ако не гласуват поне 51 процента от членовете на партията на 12 септември.

„В такъв случай няма да има легитимно избран председател, а това ще се използва от различните лобита в БСП да бъде променен отново устава и да се върне старото положение – без пряк избор на председател, на предстоящия конгрес”- каза още Нинова.

„Тогава БСП ще се вкара тежка вътрешна криза в месеците, в които очакваме това правителство да падне и БСП да е алтернативата” – е мнението на Нинова.