Нинова: БСП започна промяната преди четири години и ще я доведе докрай

През този период бяхме пращани в Сибир, бяхме сочени с пръст, заяви лидерът на левицата

Новини
08:04 - 03 Юли 2021
3258
Нинова: БСП започна промяната преди четири години и ще я доведе докрай

БСП не е статукво. БСП е партията, която започна промяната в България преди четири години, ще я продължи и ще я доведе до край. Това заяви лидерът на БСП и водач на листата на "БСП за България" в 3-ти МИР Варна и в 25-ти МИР София град Корнелия Нинова на среща на Младежкото обединение на БСП в старата столица.

Тя поздрави младите социалисти за енергията, силата и усмивките, с които работят и подчерта, че те са единствените, които съумяха да се срещнат със стотици техни връстници в рамките на кампанията и да им покажат кое ще е най-доброто за тяхното бъдеще.

„Отново ни престои важен избор и отново някой се опитва да направи промяната подмяна. На вас разчитаме да се знае, да се говори истината. Промяната в България започна от БСП още преди четири години, когато първи се опълчихме на модела на управление.

През тези четири години ние бяхме сочени с пръст, от трибуната на парламента бяхме изпращани в Сибир, бяхме набедени за заплаха за националната сигурност, отнемаше ни се думата и ни гонеха от Народното събрание. Ние минахме през това изпитание заедно и много от вас „бяха на първа линия“, но днес някои ни нарича статукво.

Ние не сме статукво, ние започнахме промяната, ние ще я продължим и ние ще я доведем до край. По това време, през тези четири години, нашите опоненти, които днес си приписват промяната, наричат се „партии на протеста“, бяха част от този модел – едни като министри, други омбудсман, трети си водеха необезпокоявано шоуто в една телевизия. Казвам ви всичко това, за да имате самочувствие, че изнесохме на гърба си голяма битка, която не е завършила“, каза още Нинова и подчерта, че истинската промяна ще се случи в следващия парламент.

В националната среща под надслов „България в твоите ръце!“ се включиха Явор Божанков, водач на листата на "БСП за България" във Велико Търново, Габриела Шилкова, зам.-областен управител на Велико Търново, Петя Михалевска, водач на коалицията в Смолян, както и Габриел Вълков, член на Националния предизборен щаб, председател на Националния младежки предизборен щаб и на МО в БСП - София. Пред събралите се младежи от цялата страна той представи четирите стълба на младежката платформа, за които членовете й ще се борят в следващите четири години с номер 4 - работни места и социална справедливост, образование и култура, иновации и технологии и спорт и околна среда.

В края на събитието бяха запалени четири лазерни прожектора, които символизират четирите стълба на младежката платформа - работни места и социална справедливост, образование и култура, иновации и технологии и спорт и екология. Мероприятието приключи с безплатна прожекция на аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина“ на крепостта Царевец, която е подарък за всички гости.