Нинова: Бюджетът на Асен Василев е като Дал Кольо, взел Кольо

Наливането на милиони в здарвеопазването и образованието няма да промени нищо, категоричен е лидерът на БСП

Топ
18:06 - 28 Ноември 2023
2560
Нинова: Бюджетът на Асен Василев е като Дал Кольо, взел Кольо

Лидерът на БСП обяви защо няма да подкрепят бюджета, който Асен Василев предлага.

БСП ще гласува „против“ този бюджет, защото в него няма политика и няма промяна в модела. Той е нещо като Дал Кольо, взел Кольо, както викаше една колежка от ГЕРБ, започна Корнелия Нинова в „Лице в лице“ по бТВ. 

Хайде така да разсъждаваме, над 1 милиард повече в здравеопазването. Какво от това, че даваше повече и го наливаш в една бездънна каца. Променя ли това, че здравно осигурените, които цял живот си плащали осигуровки здравни, да не доплащат нищо, като идат в болница, добави тя.

Защото цял живот си внасял вноски, а като отиваш сега си плащаш от чаршафа до екипа. Променя ли това болниците да не са търговски дружества. Нищо не се променя, за пациента за хората. А се изливат още един милиард, не се знае за какво, коментира Нинова. 

Същото е в образованието. Какво ще се промени, накрая ще имаме ли 60 процента двойки на матурите или децата ще излязат по- грамотни след тия милиони, които са наливат в образованието. Ще учат ли по 17 учебника, кой каквото се сети написал в тия учебници, изтрил българските автори, изтрил българската история, но бутнал вътре всякакви така неща, за които много сме си говорили. По отношение на децата и възпитанието на децата, какво ще се промени от тия милиони, които се наливат там. Няма е промяната на модела, заяви още Корнелия Нинова.