Нинова гласува за държавен глава - пацифист (НА ЖИВО)

Политика
17:10 - 21 Ноември 2021
6043
Нинова гласува за държавен глава - пацифист (НА ЖИВО)

Председателката на БСП в оставка Корнелия Нинова гласува в предпоследния момент на балотажа за "Дондуков" 2. След като опозицията в левицата цял ден призовава Нинова да излезе и да даде своя вот. Тя уточни, че забавянето е дошло заради изникнал неин ангажимент с необходимост да пътува в провинцията. 

"Гласувах за президент-държавник, като главнокомандващ ще се старае да има мир, за да не бъде въвличана България във военни конфликти, винаги ще налага вето на закони, в които има и най-малкото подозрение, че има корупция и лобизъм и ще превърне Консултативния съвет по национална сигурност в орган, където държавници ще мислим за България"", каза тя на излизане от секцията. 

"Готови сме с работните групи. Поставяме си програмите на масата и започваме", допълни тя за преговорите за правителство с Продължаваме промяната. И напомни, че приемането на бюджета за догодина е изключително важно. "Много хора чакат това от държавата и от редовното правителство", допълни Нинова.  

А по повод спекулациите за конкретни имена от левицата в бъдещия кабинет, тя уточни, че тепърва предстои разгръщането на политиките. И отсече, че червените разделителни линии при преговорите са Македония и Истанбулската конвенция.