Нинова хапе Бойко: Загрижил се за Навални, а у нас репресира

Шефката на БСП категорична - няма да има коалиция на "националното съгласие" с ГЕРБ

У нас
13:26 - 24 Януари 2021
2644
Нинова хапе Бойко: Загрижил се за Навални, а у нас репресира

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов в прибързани изказвания по темата с руския опозиционер Алексей Навални и искането за незабаваното му освбождаване. "Да се гарантира справедлив съдебен процес и правото на защита и на живот е призив за спазване на демократични принципи", каза тя, но според нея в същото време да се говори за това на фона на погазване на демокрацията, на правата на журналисти, на налагане на цензура, е нелепо.

Искаме да призовем всички български граждани да упражнят правото си на глас. Един от начините да се промени моделът на управление на държавата е масовото гласуване", призова Нинова от ефира на БНР. 

Според нея това, че управляващите са заявили, че няма да приемат тези промени в Изборния кодекс, означава, че не желаят прозрачен и честен изборен процес.

Нинова заяви, че засега само от партията на Слави Трифонов са получили отказ да участват в организираните от тях срещи.

"Тези срещи са за честни избори, а не за коалиции преди или след изборите. Ние ще се явим на 4 април както и досега с коалиция "БСП за България", категорична беше Корнелия Нинова.

Големи коалиции не са добри, смята Корнелия Нинова и категорично заяви, че БСП няма да влезе в коалиция с ГЕРБ, която да е "уж в национален интерес":

Тя не се съгласи, че БСП е отслабена от вътрешни противоречия и подчерта, че след прекия избор за лидер на партията, който спечели тя, социалистическата партия е консолидирана около линия на политика и на поведение.