Нинова хлопна вратата пред защитниците на Гергов

Десетки обсадиха "Позитано" 20 в защита на пловдивския бизнесмен

Политика
12:08 - 08 Януари 2021
2100
Нинова хлопна вратата пред защитниците на Гергов

Червена война на "Позитано" 20 се разрази днес след като лидерката на БСП Корнелия Нинова забрани достъпа на десетки социалисти в сградата на централата. Протестиращите бесепари в защита на изключения "на подпис" от партията шеф на пловдивската организация Георги Гергов втори пореден ден обсадиха района и днес поискаха да влязат, но вратите бяха затръшнати пред тях.

"Всичко, което се случва, се прави в услуга на ГЕРБ - да бъдем разединени. Вместо да водим битката с тях, да сме пред Министерския съвет, ние сме пред нашия дом", ядоса се депутатът Георги Търновалийски - флагман на протеста срещу действията на Нинова и тясното партийно ръководство. 

"Георги Свиленски тежко излъга медиите", заяви Търновалийски по повод информацията от зам.-шефа на парламентарната група на червените, че след изключването на Гергов имало наплив за нови членове. "Нищо подобно", отсече защитникът на бизнесмена. 

Очаква се утре да бъде проведено заседание на Областния съвет в Пловдив, на който да бъде избрано ново ръководство.

Защитници и на пернишкия кмет Станислав Владимиров подкрепиха агитката на Гергов пред "Позитано" 20. Сутринта той пък каза, че лидерката на левицата се оказала много отмъстителна и злобна жена.