Нинова: Искате да сплашите президента, защото не е мълчалив и послушен

Политика
09:40 - 29 Януари 2020
4323
Нинова: Искате да сплашите президента, защото не е мълчалив и послушен

"Страдате от полиорганна недостатъчност. В дъжавата има страх, натиск и репресии". С тези думи се обърна към управляващите Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, след като вотът на недоверие не мина в парламента.

Червената лидерка обясни, че причините за несправянето с делата на държавата са безхаберието, некомпетентност и корупция.

Стигнахте и до президента. Ако той беше мълчалив и послушен, нямаше сега да гледаме СРС-та по телевизията., защити Румен Радев Нинова.  

До нея на трибуната в НС застанаха множетсво депутати от левицата в знак на подкрепа на казаното.
Години наред се втълпява – „Няма алтернатива!“ Продължи се с журналистите. Помните ли колко от вас бяха уволнени, заради различното си мнение. Минехате през бизнеса, след това минахте през протестиращите. Стигнахте до там да ги обгазявате., отсече Нинова. 

Тя бе категорична, че от въпросните СРС-та се вижда, че президентът нв е нарушил нито един закон в държавата, каза Нинова.

Огласяването на СРС е законно нарушение по няколко закона в България. Това е опит да се сплаши президентът и той да замълчи. Ние вярваме, че той няма да го направи, каза Нинова.