Нинова изгони Паунов от групата на "БСП за България"

Политика
14:53 - 14 Юли 2020
4741
Нинова изгони Паунов от групата на "БСП за България"

Лидерът на Комунистическата партия Александър Паунов напуска парламентарната група на "БСП за България" и остава независим депутат. Той ще подаде заявлението си още днес.

Това обяви председателят на БСП Корнелия Нинова на извънреден брифинг на партията. До това се стигна, след като прокуратурата обяви по-рано днес, че има записи на разговор на Паунов с бизнесмена Васил Божков. 

В разговор с ръководството на БСП Александър Паунов е потвърдил изнесените от прокуратурата разговори с хазартния бос. Той е подал заявление за напускане на ПГ на БСП, но остава независим депутат. 

Нинова подчерта, че Александър Паунов не ангажира нито БСП, нито парламентарната група. Тя е убедена, че тези разговори не са координирани с никой от БСП.

Корнелия Нинова нарече изнесените записи опит да се дискредитират протестите, като се представят като манипулирани и платени.

В същото време Нинова се разграничи от ситуацията и каза, че БСП продължава по план с протестите и внасянето на вот на недоверие утре. Лидерът на партията отказа да анализира разговора на Паунов и многократно се разграничи от него. 

"Никой няма право да използва партията за корпоративни интереси", подчерта соцлидерката. 

Що се отнася до коалицията "БСП за България", Нинова припомни, че тя е неин председател, но не може да взима еднолични решения. Затова окончателно въпросът дали Паунов и неговата Комунистическа партия на България ще останат членове на лявата коалиция ще вземе коалиционният съвет.

"Надяваме се да се подхожда по същия начин към кореспонденцията на Васил Божков с министъра на финансите, с премиера и други хора от властта", подчерта още Нинова.