Нинова: Изобщо не е предлагано министерство на държавните предприятия

Политика
14:40 - 06 Декември 2021
7219
Нинова: Изобщо не е предлагано министерство на държавните предприятия

Всички персонални въпроси ще разгледаме по-късно с коалиционните партньори. Нощес получихме коалиционното споразумение в проект, като по него имаме някои бележки. Срещнахме се с Кирил Петков и Асен Василев след консултацията им с президента Румен Радев и до довечера продължаваме с изчистването на спорните моменти. Министри и постове след това. Така Корнелия Нинова коментира на излизане от разговора с държавния глава информацията, че е посочена за бъдещ вицепремиер на Кирил Петков, но не я отрече. 

Но заяви, че няма никакво предложение за създаването на Министерство на държавните предприятия, което тя да оглави. "Това е абсурдно", отсече шефката на БСП и уточни, че икономическото ведомство ще се занимава с индустрията, като не е изключено именно тя да го поеме. 

Нинова уточни, че вече има предложения и за структура на МС, и за ресори и лица. Утре предстои заседание на Изпълнителното бюро на БСП, както и заседание на пленума, за да утвърди първо коалиционното споразумение, а след това и номинациите за конкретните постове. 

Председателката на левицата разкри, че има предварително споразумение с Продължаваме промяната дефицитът от 2,6 на сто да се увеличи до 4% при нужда. 

Нинова каза още, че всички политики в споразумението са разписани с хоризонт за пълен 4-годишен мандат.