Нинова извива ръцете на ГЕРБ с бюджета

Или нова макрорамка, или няма смисъл от преговори, отсече соцшефката

Политика
12:54 - 10 Ноември 2022
1536
Нинова извива ръцете на ГЕРБ с бюджета
Шефката на БСП Корнелия Нинова започна преговорите с ПГ на ГЕРБ с нещо като условие - или хората на Бойко Борисов да се съгласят, че страната има нужда от нова макрорамка за догодина, или смисъл от разговори нямало. 

"Трябва да гарантираме бюджет за 2023 година - ако не е нов, то поне подобрен", заяви тя пред Десислава Атанасова и компания и повтори и искането на ПП заради станалия вече системен отказ на служебната власт да вкара своите параметри за догодина в макрорамката. 

"Всички предложения ще са съобразени с макроикономическата обстановка и стабилността на страната. Както и г-н Борисов каза, "ще приемем и социалния пакет на БСП". Нека говорим отговорно какво е възможно и какво не. А не Борисов да го играе добрия дядо Мраз", добави Нинова. 

"Ние се отзоваваме за втори път на вашата покана, защото знаем, че българският парламент е призван да взима решения за сигурността на гражданите. Благодаря за тона и за заявката, че политическия тон ще го оставим за друа зала", обърна се на свой ред председателят на парламентарната група на Десислава Атанасова.

Нинова все пак се съгласи, че стигне ли се до удължаване на настоящия бюджет, поне трябва да се помисли за вкарването на нови точки така, че да се обезпечи ръстът на доходите на хората предвид галопиращата инфлация. 

Снимка: Агнес Методиева