Нинова към Борисов: Вие казвате: Аз сега да се спася, пък после се оправяйте!

Политика
10:15 - 28 Април 2020
4139
Нинова към Борисов: Вие казвате: Аз сега да се спася, пък после се оправяйте!

Нямаме план за излизане от кризата – това е новината от днес. Това обобщи от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя обвини премиера Борисов, че има грешна преценка на ситуацията, сбъркана прогноза за безработицата, действа на парче и няма план за излизане от тази криза.

„Всявате страх у хората, за да ги владеете в положение. Абдикирате от тази криза“, категорична беше Нинова. Тя посочи, че няма как хората, ако нямат доходи, да връщат тези кредити, които предлага правителството.

„Сравнете си поведението с европейските държавници! Европейците казват – няма да оставим никого сам! Нашият премиер казва – аз сега да ви спася, па после ще се оправим. Това звучи като - „аз сега да се спася, па после вие се оправяйте!“, заключи Нинова.

Тя призова Борисов да се съсредоточете се върху няколко спешни реформи.

„Разучете исторически опит, като нямате собствен вече 10 години. Вземете например Тайван - Тайван направи целево субсидиране на икономиката и извади страната си от разруха. Увеличете потреблението. Как се увеличава то – като увеличите доходите! Парите за пенсионери идват от работещите. Затова стимулирайте работещите! Колкото повече работници имате днес, толкова повече пари ще имате за пенсии“, посъветва Корнелия Нинова.