Нинова: Каним Христо Иванов на разговори

Среща на БСП с Мая Манолова още не е имало

Топ
17:44 - 21 Януари 2021
1789
Нинова: Каним Христо Иванов на разговори

БСП ще покани на разговор лидера на ДБ Христо Иванов. Това стана ясно от думите на соцлидерката Корнелия Нинова. 

"Още не сме разговаряли с Мая Манолова, искаме да изпълним дневния ред, който сме очертали с първите 30 партии и граждански обединения, с които сме работили през годините. Ще поканим и Христо Иванов на разговори", заяви председателят на БСП пред БНТ по повод организираните от партията срещи с близки до нея партии и обединения. 

Тя призова за масово гласуване на изборите.

"Решението за намаляването на купения вот е масово гласуване. Гласувайте без страх, свободно. Не се подавайте на внушения, че е опасно да се гласува или че вотът е предрешен. Гласувайте. За когото предпочитате. Това е изходът от корпоративния и купения вот. Така беше и при президентът Радев, тогава знаете каква вълна стана и колко висока активност се получи. Сигурно е имало опити за фалшифициране, но победата е комплексен фактор. Високата активност е ключова за легитимност на институциите", каза още лидерът на БСП. 

Тя допълни, че няма нужда да прави декларации за отношенията си с президента Румен Радев.

"Няма нужда да правя декларации след срещата ни в президентството, където заявихме, че няма война между БСП и президентската институция, между мен и президента Радев. А по втория въпрос, дали ще издигаме кандидатурата на Румен Радев, ще решаваме след парламентарните избори. Нямаме колебания, просто темата не смея отваряли или обсъждали в партията", каза още тя. 

"Нито предстоят президентски избори скоро, нито предстоят президентски номинации. Въпросът ще бъде обсъждан след парламентарните избори", повтори отново тя.