Нинова: Коалицията на имунитетите постави държавата на трупчета

Истинското мнозинство, което движи нещата в държавата, е на ГЕРБ, "Възраждане" и ДПС, заяви лидерът на БСП

Политика
10:50 - 22 Юни 2023
1540
Нинова: Коалицията на имунитетите постави държавата на трупчета

"В България съществуват две мнозинства. Едно официално и на книга, говорено пред вас, на двете първи партии, на евроатлантиците, коалицията на войната, имунитетите, страха и омертата - това е официалното мнозинство. Но истинското, което движи нещата в държавата и взима решенията, е на ГЕРБ, "Възраждане" и ДПС, защото с това мнозинство се взеха най-важните решения - и по съдебната реформа, и блокажа вчера в правната комисия".

Това заяви от парламентарната група в декларация от името на групата лидерката на БСП Корнелия Нинова.

"Коалицията на имунитетите постави държавата на трупчета, докато си разпределя порциите на властта. Напълно е забравен народът и неговите тревоги. Всеки ден давате повод и доказателства, че това не е правителство в полза на България, а клуб по интереси. Прегазихте конституцията", каза още тя.

Соцлидерката коментира вчерашния блокаж на комисията по правни въпроси, когато депутатите не успяха да се разберат за дневния ред и се отказаха от изслушването на правосъдния министър Атанас Славов.

"Мнозинството ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ сами си блокираха собствения дневен ред на правна комисия. Уверявам ви, такова нещо не е имало, откакто съществува парламент. При това го направиха, за да не изслушат собствения си министър на правосъдието какво смята за правосъдната реформа", каза тя.