Нинова маже брутално: И Шолц каза - без оръжие за Украйна!

Борисов лъже, че няма пари за пенсии, оставихме хазната пълна

Политика
18:26 - 28 Септември 2022
4079
Нинова маже брутално: И Шолц каза - без оръжие за Украйна!

"Искаме да се прекрати войната. Искаме мир. Сваляне на оръжията и от двете страни. Политически мир и България да не влиза в конфликта. Христо Иванов каза: "Какво значи мир с Путин?". Мирът е най-важното нещо." Това заяви Корнелия Нинова пред bTV, лидер на БСП.

"Моля и другите партии да проявим разум, защото ни чака тежка зима. Трябва да осмисляме нещата. Вижте Германия. Шолц каза, че няма да изнасят оръжия към Украйна и да става част от конфликта.

Това е Германия. Започват други анонси за смекчаване на санкциите. Това е друг път за осмисляне на това, което ни чака. Говори се за режим на тока и ограничение на топлата вода. Най-важен е националният интерес. Това изисква диалог и смирение", допълни тя, явно без да е наясно с позицията на Олаф Шолф.

Нинова заяви, че БСП ще иска таван на цените.

"Не знам защо никой не говори за това. Не е антипазарна политика, а работеща. Преведохме милиони семейства през тежката зима така. Работи ли за народа? Работи. Прилага ли се? Прилага се. Таван трябва да има на газ, парно, вода и ток. Цените на храните оскъпяват заради енергоносителите. Свръхпечалбите са натрупани от народа, който си плати високите сметки и парите трябва да се върнат там", обясни тя.

"Трябва да говорим за повишаване на минималната заплата. Много предприятия ми казват, че не могат да си изпълнят поръчките. Вчера попитах един човек дали ако вдигнем минималната работна заплата, ще може да вдигне парите на работниците във фабриката си и той каза, че така или иначе неговата минимална заплата за работниците е по-висока от административната. Това показва, че икономиката е добре", разказа тя.

"Борисов лъже, че няма пари за пенсии. Започват да ме притесняват тези емоции, защото оставихме пълна хазна. Служебният кабинет разписа инвестиционен проект за нови F-16. Ще даваме 2 млрд. за самолети, които ще дойдат 2030 година. Абсурд. Няма да го позволим. Това трябва да влезе в парламента. Ще се борим докрай", каза Нинова.

Лидерът на БСП заяви, че ще искат да се използва "всеки лев", за да работи икономиката и българските семейства да са спокойни. Според нея ще има кабинет, защото ако няма парламент, зимата ще бъде катастрофална.

"Ние управлявахме социалната политика и сега се знае какво сме направили. Ние управлявахме икономиката и я стабилизирахме. У колегите от ПП липсваше опит. Те бяха нова партия, без идеология и програма. Опитвахме се да коригираме това и не винаги успявахме. Политиката има нужда от опитни хора. Трябва да се заложи на стабилност. Сега не е време са нови експерименти, а за стабилност", заяви Нинова.