Нинова: Министерският съвет и премиерът са виновни за чумата

Политика
16:35 - 01 Септември 2019
4345
Нинова: Министерският съвет и премиерът са виновни за чумата

За чумата отговорност носи Министерският съвет и премиерът. Това заяви в Шумен председателят на БСП Корнелия Нинова, която подчерта, че БАБХ е била инструмент за изпълнение на правителствени решения.

"Кой проспа година и половина и даде пари за бутафорната ограда - правителството и Порожанов. Кой реши да се отпуснат триста лева за почистване на дворовете и нито лев за плащане по пазарни цени - правителството", допълни още соцлидерът.

Според нея унищоженият роден сектор ще бъде компенсиран с внос и цените се увеличават.

"Политиката в сектор животновъдство, търговската политика, салдото, внос- износ - това са все въпроси на държавната политика. Къде се скриха по тези въпроси министри и премиер? Много е лесно да обикаляш страната с държавен ресурс и да раздаваш парите, събрани от хората. И да се хвалиш, че взимаш кампания на ръчно управление. Да сте видели да са взели криза на ръчно управление? Да сте видели напоследък премиера на горящо сметище или на падналия мост във Варна, или в някоя ферма, където избиват животни, попита тя.

По думите ѝ, при криза те се покриват, докато се размине и изключват микрофоните на журналистите, за да няма неудобни въпроси.

"Ние не стояхме безучастни. Предложихме пет конкретни мерки за преодоляване на кризата с животните и в помощ на икономиката и на хората. Всичко отхвърлиха", припомни лидерът на БСП.