Нинова нагло: Поискаха ми оставката - няма да я дам

Политика
15:20 - 05 Април 2021
6874
Нинова нагло: Поискаха ми оставката - няма да я дам

Току що цялото Изпълнително бюро на БСП подаде оставка. Аз няма да подавам оставка – бях избрана само преди 6 месеца.

Това обяви преди броени минути лидерът на партията Корнелия Нинова на „Позитано” 20. Тя обоснова решението си с факта, че предстоят изключително важни въпроси и БСП в този момент – когато не са изключени предсрочни парламентарни избори - не може да остави партията без председател.

Междувременно Нинова призна, че изборният резултат е тежка загуба за БСП. „Но апокалиптичните картини, които се чертаят за БСП, са пресилени. Били сме в такова състояние и преди - но гледаме напред”, лаконична беше тя.

На въпрос на журналисти дали някой все пак й е поискал оставката, Корнелия Нинова отговори така: „Да, един-двама в Бюрото ми я поискаха”.

Тя беше категорична, че БСП няма да подкрепи никакво правителство, предложено от ГЕРБ – с или без Борисов, с експерти или политици. „Основната ни задача беше да се разбие модела ГЕРБ. След тези избори ГЕРБ повече не може да управлява и Борисов повече не може да е премиер”, отсече соцлидерката. Тя добави, че този модел е проникнал навсякъде, затова окончателното му отстраняване ще е дълъг процес.

„След здравната криза, навлизаме и в политическа. Затова призоваваме всички политически партии да се действа с мъдрост”, каза още Нинова.

Тя посочи, че гласове от БСП са взели Мая Манолова и Слави Трифонов.

„Ковид кризата повлия на нашия резултат – включително нейното вредно и целенасочено управление от Борисов. Купеният и корпоративният вот също бяха безпрецедентни”, коментира лидерът на БСП.

Корнелия Нинова сподели, че най-голямата вина на БСП е в това, че партията е възприета като част от статуквото. 

Снимка: Агнес Методиева