Нинова: Няма да правим сговор с олигархично-мафиотското управление

Политика
14:21 - 15 Юли 2020
1928
Нинова: Няма да правим сговор с олигархично-мафиотското управление

Няма да правим общ национален план за излизане от кризата с правителството - няма да правим сговор с олигархично-мафиотския модел на управление.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление след внасянето на вота на недоверие.

"Днес чухме, че г-н Борисов, вероятно уплашен от ситуацията в страната, прави предложения освен към коалиционните си партньори и към опозиционните партии - за общ план за стабилизация или спасение го беше нарекъл. Искаме да дадем нашият отговор предварително, за да не си губим времето.

БСП и ПГ на "БСП за България" няма да прави общ национален план за излизане от кризата с правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти", отсече Нинова.

Тя беше категорична, че социалистите няма да правият сговор с "олигархично-мафиотския модел на управление на страната".

"Приказките, че един такъв план може да помогне за преодоляване на кризата, са думи на уплашен от ситуацията човек. Правителството показа, че е некомптетентно да реагира на предизвикателствата на кризата, че няма нито готовност, нито идея какво да прави. Единственият изход от ситуацията и условия за сигурност и за просперитет, е веднага да си подадат оставката и умни, компетентни, честни хора да поемат управлението на страната. По национален план за съгласие, ние няма да участваме", подчерта лидерът на БСП.

"Единственото съгласие, което могат да получат от нас и да постигнем единодушие с г-н Борисов, е незабавната му оставка и поемането на управлението на страната от подготвени, квалифицирани, честни и умни хора", безапелационна беше Нинова.