Нинова отсвири сегашните евродепутати от БСП

Политика
16:46 - 15 Април 2024
2836
Нинова отсвири сегашните евродепутати от БСП

Сегашните евродепутати от БСП не заслужават да бъдат издигнати отново. Това е позицията на лидера на столетницата Корнелия Нинова. Така тя даде да се разбере, че те очевидно няма да намерят място в червената листа.

Причината Сергей Станишев, Елена Йончева, Иво Христов, Петър Витанов и Цветелина Пенкова да нямат шанс за попадне в БСП-листата за вота на 9 юни, е очевидния факт, че всички те са скъсали връзката си с партията. Корнелия Нинова остро разкритикува поведението им, определяйки го като "изключително нелоялно и некоректно“. По нейните думи

като евродепутати на БСП са провеждали политика, различна от тази, за която са изпратени от България и от БСП. Някои от тях с години не са стъпвали на „Позитано“20, което тя счита за иключително нелоялно и некоректно.

Все по-упорито се говори, че водач на листата на БСП ще бъде зам.-председателят на партията Кристиан Вигенин, а втори - депутатът Драгомир Стойнев. Според уставните норми и двамата повече не могат да бъдат предлагани за депутати в националния парламент. Затова Нинова иска да им даде шанс да работят за БСП и България от Брюксел.