Нинова пак бълва "змии и гущери" срещу Радев

Президентът бил заложил капан на соцшефката, в държавата течал преврат

Политика
16:52 - 30 Ноември 2022
2195
Нинова пак бълва "змии и гущери" срещу Радев

Случи се това, за което предупреждаваме от преди месец и се обърнахме към вас тогава с молба за срещи и разумен разговор по най-важния въпрос за страната – бюджета. Проведохме такива срещу между групите. Постигнахме минимум съгласие, резултат обаче няма. Случи се това, което също предвиждахме и сме изразявали публично. Президентът Радев заложи капан, вие скочихте в него с двата крака и той щракна. В продължение на 5 часа днес се замеряхте с обвинения и обиди – кой какво правил миналата, по миналата и преди 15 години. И след 5 часа решение няма. Решение за народа и икономиката няма. Това беше капана. Това заяви от парламентарната трибуна Корнелия Нинова, съобщи пресцентърът на БСП.

Тя посочи и утре какви ще са изявленията на служебния кабинет и президента Радев – „Ето, аз им дадох възможност. Ето, внесох продължаване на бюджета. А те, лошите партии, и още по-лошите депутати ви съсипаха. Не могат да вземат решение“. Това е голям политически въпрос. Ще се разберем и за брутен вътрешен продукт, и за баланс търговски. За всичко можем да се разберем, правили сме го. Имаме разум за това всички ние тук. С това другото няма да можем да се справим. Защото ден по ден в българското общество се наслагва – добрият президент, лошите партии и абсолютно некадърния парламент.

 "За 10-и път поставяме въпроса – имаме ли чувство за защита на парламентарната демокрация? Имаме ли чувство за самосъхранение като партии, които представляваме хората. Защото служебното правителство не представлява никого. То е назначено от един човек. Ние, каквито и да сме тук - лоши или добри, представляваме хора след себе си. И нашата цел би трябвало да е да изразяваме мненията и желанията на тези хора", допълни шефката на социалистите.

"И сега пред какво сме изправени? Пред катастрофа", твърди тя.