Нинова подаде ръка на враговете си

Лидерът на БСП поиска да включи в ръководството на конгреса Станишев, Миков и Пирински

Политика
10:53 - 26 Септември 2020
5034
Нинова подаде ръка на враговете си

Пълен обрат в поведението си демонстрира лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Вместо очакваната битка с опонентите си, новият стар председател на БСП предложи в ръководството на 50-ия конгрес на партията, който се провежда в момента, да се включат Михаил Миков, Сергей Станишев и Георги Пирински.

Това предложение е продължение на сключения вчера мир с емблематичния пловдивски бизнесмен Георги Гергов. „Подавам ръка на Нинова в името на единството на БСП“, обеща социалистът, с когото Нинова водеше ожесточена битка няколко години подред.

Въпреки желанието на Нинова да приласкае партийните си врагове, Михаил Миков отказа категорично. „Благодаря, не желая да участвам в това ръководство“, обяви той на микрофона в залата.

На юбилейния 50-ти конгрес на БСП са акредитирани 976 души за делегати. Присъстват и около 500 гости, а събитието се отразява от 78 журналисти. По-късно днес предстои да бъде избран Национален съвет на партията, а Корнелия Нинова ще отправи призив за спечелване на следващите парламентарни избори.

Очаквайте подробности!