Нинова прави опит да се бетонира с шашма

Топ
11:34 - 03 Юни 2020
1843
Нинова прави опит да се бетонира с шашма

Председателката на БСП Корнелия Нинова прави пореден опит да се бетонира начело, този път чрез устава, на който се позовава, за промените в ръководството. Вчера парламентарната група на левицата отново се е изпокарала заради желанието на 41 депутати да променят правилника и да направят рокади начело. Нинова обаче е отказала, точно както преди дни ви информирахме - с шашмата за 1 глас неприсъствено да се организира пленум, който да насрочи новата дата за пряк избор на нов лидер и новата дата за конгреса.

Сега пък 41 народни представители, начело с Валери Жаблянов, да внесат искането за промяна в ръководството. Там са и парафите на сочени до скоро за поддръжници на Нинова депутати - Драгомир Стойнев, Дора Янкова, проф. Иво Христов, Весела Лечева, Георги Търновалийски, както и коалиционен партньор. 

Нинова обаче обяснила, че тя е склонна да подкрепи искането на 41 от депутатите си, но първо трябвало да го подложи на гласуване в коалиционния съвет. И въпреки това тя е отказала да позволи промяна на правилника. 

Пред Lupa.bg народен избраник от опозицията коментира лаконично: 

"Диалогът е напълно загубен. Вървим към разпад и той ще коства 2/3 от гласовете на настоящия председател при прекия избор". 

Междувременно в левицата все повече се надигат мнения за промяна на коалиционния състав след конгреса и се чуват призиви там да се върне "Евророма" на Цветелин Кънчев.