Нинова: През юли може и да няма увеличение на пенсиите

Днес отново ГЕРБ, “Възраждане“, ИТН и ДПС не влязоха в залата и провалиха кворума на парламента, написа вицепремиерът в оставка във фейсбук

Новини
10:35 - 23 Юни 2022
2794
Нинова: През юли може и да няма увеличение на пенсиите

"Шокираща е безотговорността на новата коалиция ГЕРБ, “Възраждане“, ИТН и ДПС. Днес отново не влязоха в залата и провалиха кворума на парламента. Свалихте Минчев, свалихте правителството. Едни заради егото си, други заради интересите си. А интересите на народа?", написа вицепремиерът в оставка Корнелия Нинова във фейсбук.

"Ако до петък не се приеме бюджетът на Държавното обществено осигуряване, през юли няма да има увеличение на пенсиите. Ако не се приеме Законът за енергетиката, няма да се изземат свръхпечалбите от енергийните дружества и няма да се подкрепят фирмите. Следват фалити и безработица. Ако не се намали ДДС и не се премахне акциза, горивата няма да поевтинеят.

Новото мнозинство е прокризисно. То блокира държавата. То ни вкара не само в политическа криза, но обрича народа на глад на прага на тежка есен и още по-тежка зима. Събрахте се! Хайде управлявайте! Поемете и понесете отговорност за безотговорността си", пише още Нинова.