Нинова: Президентът е прав, да се обединим и да поискаме промяна

Лидерът на БСП подчерта, че няма да оглавява граждански бунтове

Политика
16:49 - 04 Февруари 2020
2075
Нинова: Президентът е прав, да се обединим и да поискаме промяна

Споделяме напълно мотивите, с които президентът Румен Радев заяви, че сваля доверието си от правителството на Бойко Борисов. Това правителство превърна България в сметището на Европа и света. Да, вотът на недоверие не мина, но получи широка обществена подкрепа извън парламента. Правителството на Борисов не може да даде перспектива на България, така че нека да се обединим и да поискаме промяната.

Това заяви пред журналисти на Летище София лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод изявлението на президента Румен Радев точно в 12.00 ч. на обяд. 

,,Що се отнася до БСП, мисля, че позицията ни е ясна и последователна от години. Между нас, ДПС и президента Радев няма никакъв знак за равенство, не сме участвали в никакви договорки. Просто назоваваме общите проблеми в държавата като корупцията, влизането от криза в криза - това са проблеми, на които правителството няма решение'', каза още Нинова. 

Тя подчерта, че няма да оглавява граждански бунтове и протести, но посочи, че ако хората са недоволни, трябва да излязат на протест.

,,Кризите и агониите за български граждани ще продължават. Управляващите в момента не могат да родят някаква реформа, такова правителство не може да гарантира просперитет и перспектива'', допълни лидерът на опозицията.

,,Румен Радев произнася тази реч от първия ден като президент - това е нещо, което той обещаваше да прави и по време на предизборната си кампания и каквото е обещал, просто го е изпълнил.

Президентът обединява всички хора, които искат справедливост и добра здравна система'', обясни Корнелия Нинова пред медиите.

На Корнелия Нинова ѝ предстои отпътуване за Брюксел, където ще има срещи в различни институции и с европейски синдикати и работодатели.

,,Много са темите, които ще дискутираме, така че ще ви държа информирани след всяка среща какво е постигнато. Ще говорим за т.нар. Зелен пакет, за бедността и неравенствата, за европейските проекти. По-важното е да дадем перспектива и онова управление, което всички ние искаме'', разясни още Нинова и подчерта, че лидерът на ПЕС Сергей Станишев няма отношение по тази визита.