Нинова: При този резултат няма как да ми се иска оставката

На фона на другите партии резултатите на БСП са безспорен успех, каза тя

Политика
18:17 - 07 Ноември 2023
2892
Нинова: При този резултат няма как да ми се иска оставката

„При този резултат няма как да ми се иска оставката, но ще се намери някой, който да я поиска, защото виждам какви са внушената на някои, че победите в страната не се дължат на ръководството на партията“, каза лидерката на БСП Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“.

„ГЕРБ са загубили 17% в сравнение с миналите изборите. ПП-ДБ губят 300 000 гласа в сравнение с миналите избори. „Възраждане“ губят 189 000 гласа. На фона на това резултатите на БСП са безспорен успех, защото ние повишаваме гласовете партията с 50 000 гласа“, посочи Нинов.

По думите ѝ ГЕРБ и ПП загубили толкова много гласове, заради безпринципната сглобка. Според нея резултатите на левицата се дължат на последователната политика на партията. 

Нинова посочи, че и машинното, и хартиеното гласуване си имат минуси и плюсове. По думите й това, което ДАНС направила 48 часа преди изборите било провокация. „Големите притеснения за злоупотреби с машините стоят“, подчерта тя.

Нинова коментира и вотът на недоверие, който е иницииран от БСП. По думите ѝ лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов не искал да се внася вот по време на предизборната кампания. Тя посочи, че за момента имат подписите и на ИТН, чакат само Костадинов да се произнесе. Нинова бе категорична, че ще го внесат. 

Лидерката на БСП заяви, че няма да подкрепят данъчните промени, предложени от финансовия министър Асен Василев. По думите й вдигането на данъците на сегашния фон е катастрофа.