Нинова: Промяната в Благоевград се оказа подмяна

Слави и Мая се обединиха с ГЕРБ на изборите за кмет, заяви лидерът на БСП

Политика
18:22 - 06 Юли 2021
2525
Нинова: Промяната в Благоевград се оказа подмяна

"Има такъв народ" и „Изправи се! Мутри вън!“, които имаха обща кандидатура, осмислят политическото си съществуване като „изчегъртване на модела ГЕРБ“. Те избраха за кмет на Благоевград човек на ГЕРБ. На втори тур те се обединиха заедно с гласовете на ГЕРБ от първия тур и го избраха. За нас това не е промяна, а подмяна.

Това заяви в студиото на „Лице в лице“ председателят на БСП Корнелия Нинова.

„Купуването на гласове е огромен проблем за българските избори, защото това е подмяна на волята на българския народ и удар по демокрацията. Преди няколко години дори на едни от изборите твърдяхме, че ако те бяха честни, ГЕРБ отдавна нямаше да са на власт“, допълни тя.

По думите ѝ имаме нужда от реформа в съдебната система, като съдебен контрол върху актовете на главния прокурор, нов закон за КПКОНПИ и няколко промени в Наказателния кодекс и Наказателно-процесуалния кодекс.

Според Нинова Специализираният съд и Специализираната прокуратура трябва да се закрият, защото те са били създадени като извънредни съдилища, а през годините са се използвали като политическа бухалка срещу неудобни политически опоненти и не доведоха до реален резултат.

„Лекарството за ценовия шок на тока и парното е шоково увеличение на доходите“, допълни председателят на БСП.