Нинова разкри: Кадиев отказа 3-то място в листата в София

Политика
17:50 - 12 Октомври 2021
5538
Нинова разкри: Кадиев отказа 3-то място в листата в София

"Има нови имена в нашите листи, но има и много партийни хора, които са доказали своите качества в предишните парламенти. Разчитаме и на опит, както и на нови попълнения. Иво Христов пожела сам да напусне парламентарната група, а и пред мен каза, че изобщо се оттегля от парламентарна дейност.

На г-н Кадиев предложихме трето място в София, тъй като има опит в столицата като общински съветник и кандидат за кмет, но Георги отказа третото място. С него нямаме разминаване по политики и действия".

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви.

"В началото на другата седмица ни предстои да подпишем споразумения за подкрепа с още 5 формации - 3 партии и две граждански сдружения", обяви тя, но не пожела да ги назове поименно. И допълни: "Нямаме напрежение в БСП. Мисля, че партията е мобилизирана за тези избори, както виждате и резултатите от социологическите изследвания показват, че ние имаме ръст в последния месец.

Оптимист съм и за представянето на партията, и за състоянието, в което се явяваме. В 46-ото Народно събрание показахме, че сме диалогичната партия, партията на разума и спокойствието, която предлага конкретни решения. Положихме много усилия за даване на стабилности за съставянето на кабинет и мисля, че хората оценяват това поведение".

Тя смята, че добрият резултат в проучванията на "Продължаваме промяната" се дължи на това, че хората търсели отново новия спасител.