Нинова: Решаваме дали искаме Радев за втори мандат след вота за парламент

"Позитано" 20 и "Дондуков" 2 имали различия, призна лидерката на Столетницата

Политика
12:59 - 06 Януари 2021
2147
Нинова: Решаваме дали искаме Радев за втори мандат след вота за парламент

Важно е датата на изборите да бъде съобразена със здравната обстановка в страната. Решението е на президента, ние сме готови и за 28 март, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по БНР.

Ще има ред в партията, правилата важат за всички, коментира тя предложението за изключването на Георги Гергов от БСП заради неспазване на Устава. Редовите социалисти вече се произнесоха по лидерския въпрос в БСП, уточни Нинова, макар решението от вчера да няма никаква правна стойност, както разкриха социалистите в Пловдив още снощи. 

Отношенията ни с президента Радев винаги са били принципни - партията не се меси в работата на прездента, ние сме го издигнали, с наша подкрепа, но той е президент на всички българи, а ние като партия пък имаме свой път на поведение, отсече червената шефка. 

С Радев имаме общи позиции по редица въпроси. От друга страна, имали сме и различни мнения, когато следваме нашата политика. Отношенията ни са на базата на взаимно уважение.

Дали Радев ще бъде нашия кандидат за президент - ще решаваме в партията след парламентарните избори, подчерта лидерът на БСП.

Няма да има промяна в отношението ни към Македония след изборите, няма да се промени позицията ни по въпроса за членството на РСМ в ЕС, заяви Нинова и подчерта - националният интерес на България трябва да бъде защитен.