Нинова събира "велики депутати" в "Анел"

Актуални новини
13:10 - 24 Август 2020
6492
Нинова събира "велики депутати" в "Анел"

Тази сряда лидерът на БСП Корнелия Нинова събира бившите социалисти, участници във Великото Народно събрание, на среща в хотел „Анел”.

Нинова анонсира инициативата преди няколко дни с кратко съобщение във Фейсбук. Тя обяви, че ще организира среща с авторитетни юристи, професори и депутати от VII ВНС пряко участвали в приемането и подписването на Конституцията на Република България.

Основната цел на мероприятието е експертите да си кажат мнението относно новите предложения на ГЕРБ за промяна в основния закон в контекста на настоящата политическа ситуация. „Авторитетът и високият им професионализъм са необходими на България, за да се спре разрушаването на държавността", аргументира се Нинова.

Lupa.bg научи, че сред поканените са Клара Маринова, Красимир Премянов, Мими Виткова. Предвидено е срещата да започне в 10.00 ч. в хотел „Анел”.

Любопитното в случая е, че собственикът на въпросния хотел - Ангел Симеонов, според слуховете е един от приближените до Васил Божков бизнесмени.

Симеонов е един от най-големите колекционери на съвременно българско изкуство. В двата му хотела „Анел“ в София и Созопол е разположена огромната му колекция от картини, пластики и скулптури. Говори се, че точно афинитетът към изкуството го сближил с още по-популярния колекционер Божков.