Нинова се закле: Подкрепям Румен Радев

В следващия парламент правителство без БСП не може да бъде създадено, заяви соцлидерката, след като регистрира партията в ЦИК

Политика
10:21 - 29 Септември 2021
3628
Нинова се закле: Подкрепям Румен Радев

"БСП за България" се регистрира в ЦИК за предстоящите избори, насрочени за 14 ноември. Този път те ще бъдат 2 в 1 - избор за народни представители и за президент.

След като се регистрираха, лидерът на левицата Корнелия Нинова каза пред журналисти, че на изборите подкрепя президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова.

"Подкрепяме президентската двойка на Румен Радев и Илияна Йотова. Включихме се и в инициативния комитет. Регистрирахме се с участие, тъй като участваме с подкрепа на двойка, искаме да имаме и регистрация. Имаме номинации и за Радев и Йотова, и за други имена – и партийни и извън партийни, но изказваме подкрепата си към тази двойка - Радев и Йотова", каза Нинова.

Сигурни сме, че и в следващия парламент правителство без БСП не може да бъде създадено. Отговорността е сериозна и я усещаме върху себе си, заяви лидерката на БСП Корнелия Нинова, след като внесе в ЦИК  9500 подписа и документите на партията за регистрация за предстоящите парламентарни и президентски избори на 14 ноември. Тя бе придружавана от заместниците си в партията и в парламентарната група.

 
Тръгваме към тези избори с увереност, че промяната ще стане, но и с чувство за отговорност, ще трябва да дадем стабилност и сигурност на България и на народа си в тези тежки времена, които се задават, каза Нинова. Тя напомни, че в последния парламент БСП беше фактор за диалогичност, стабилност, спокойствие, сигурност и търсене на решения за националния интерес. Такива ще бъдат и занапред.

Готови сме и за промяната, защото 5 г. я изстрадахме - водихме битка за промяна на стария модел, започнахме дори от себе си, вътре в партията, за да покажем, че можем да направим такава и в държавата, увери Нинова.

Снимки: Агнес Методиева