Нинова щастлива - партията е нейна, гледа към премиерски пост

Общество
14:20 - 27 Септември 2020
3604
Нинова щастлива - партията е нейна, гледа към премиерски пост

Лидерката на БСП Корнелия Нинова, преизбрана за втори мандат и потвърдена като председател от 50-я конгрес, излезе със завидно самочувствие за заключителната си реч на президиума в зала 1 на НДК и демонстрира готовност да се бори и за премиерски пост. 

След като Столетницата бе окончателно узурпирана от нейни хора и почти никакви представители на вътрешната опозиция не останаха в състава на новото ръководство, се разбра, че Нинова тотално е овладяла структурите. Не без участието на т.нар. ветропоказатели обаче - онези другари - делегати на конгреса, които до последно се чудеха на чия страна да застанат, но в крайна сметка определиха решението си да не отстъпват от Нинова след главозамайващата й победа на прекия избор преди 2 седмици. 

"Благодаря ви за усилената и ползотворна работа през тези два дни. Моля предайте и нашата благодарност на всички социалисти в страната, които през последните месеци проведоха една съдържателна, макар и трудна кампания. В резултат на това- започваме един нов 4-годишен цикъл.

Имаме вече избран председател, Национален съвет, местни ръководства, в най-скоро време ще свикаме новия Национален съвет, за да да предложа Изпълнително бюро и така напълно комплектовани да тръгваме към най-важното, което ни предстои - курс за подготовка на парламентарните избори и тяхното спечелване. Още веднъж ви благодаря.

Да вярваме в себе си, защото показахме за изтеклите четири години, че можем. Предстои ни сега да покажем, че освен че можем да променяме себе си, ще променим и България. На добър час и към победа на парламентарните избори", каза тя в заключение, а мнозина в НДК разтълкуваха думите й като явна заявка да стигне до креслото в Министерския съвет след парламентарните избори.