Нинова убедена: Промяната дойде, необратима е

Срещу единия лев, с който разполагахме като субсидия, бяха изправени милионите на олигарсите в България, отсече лидерът на БСП

Актуални новини
14:17 - 04 Ноември 2019
1936
Нинова убедена: Промяната дойде, необратима е

"Промяната започна, беше трудна, но вече е необратима", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция днес. „Затвърдихме тенденцията в последните 3 години да повишаваме резултатите си на всички избори - ГЕРБ отстъпи от ключови, дългогодишни градове-крепости и ерозира в местната власт", подчерта соцлидерката.

"Поздравяваме всички българи, които гласуваха и на втори тур за местни избори. Благодарим на всички, които подкрепиха кандидатите ни за кметове и общински съветници. Изразявам дълбока признателност към труда и усилията на партията и нашите кандидати. Вие работихте в нечовешки условия в тази кампания. Срещу нас беше държавната машина. МВР обслужваше властта, корпоративният вот беше огромен.

"Срещу единия лев, с който разполагахме като субсидия, бяха изправени милионите на олигарсите в България. Купените гласове изкривиха вота. Страхът у хората беше голям. ГЕРБ развихриха компроматна война срещу вас и вашите семейства. Страхът на ГЕРБ от загубата ги накара да направят най-агресивната, най-купената, най-компроматната кампания от години. Въпреки това вие запазихте спокойствие и направихте една позитивна и усмихната кампания. До мен най-близо стоят четиримата кметове на областни центрове. Четиримата олицетворяват цялото богатство на БСП", каза Нинова.

Соцшефката пожела "на добър час" на Мая Манолова. "Тя се яви като независим кандидат и има право сама да даде пресконференция. Тя е подкрепена от БСП. Защо не е успяла, ние ще направим анализи и ще ви съобщим официално. Тя има право да следва своя политически път. Ние нищо не можем да ѝ кажем какво да прави. На добър час за каквото и да реши да прави", каза лидерът на БСП. 

Нинова не пропусна да насочи стрелите към премиера  Бойко Борисов. "Все по-трудно става да се проследява логическа нишка в разсъжденията на премиера, особено, когато започне да отрича сам себе си", коментира Нинова. И посъветва Борисов "да не забравя откъде е тръгнал - той самият спечели София като независим кандидат, а в изборната нощ се изказа против тази политическа формула.", заключи червената лидерка.