Нинова вмъкна тайно Калоян Методиев в листата на БСП

Бившият лидер на младежкото СДС е втори след соцлидерката в 25-и МИР

Политика
12:20 - 07 Май 2024
4750
Нинова вмъкна тайно Калоян Методиев в листата на БСП

Бившият лидер на младежкото СДС и столичен общински съветник на сините Калоян Методиев тихомълком намери място в листата на БСП. Той ще бъде втори в в 25-и МИР в София след водачката Корнелия Нинова. 

Нинова го е вкарала в последния момент, без да получи одобрението на Националния съвет на партията, защото се е страхувала от скандал, уточняват от "Гласове". Както Lupa.bg писа преди месец, дори и най-лоялните хора от тесния кръг на соцлидерката не гледат с добро око на прекалената й близост с Калоян Методиев, който е неотлъчно до нея в последните четири години.

"Методиев има огромно влияние върху Нинова и често се бърка в партийните дела, а когато тя беше вицепремиер на Кирил Петков, и в държавните", негодуват от "Позитано".

Традиционно в 25-ти МИР водач е Корнелия Нинова. Тъй като БСП няма големи шансове за повече от един депутат в този район, очаква се Нинова да влезе от Благоевград, където също ще води листата, за да е сигурно, че нейното протеже Калоян Методиев ще стане депутат.


Огромна част от червените активисти от София са вбесени от арогантността на Корнелия Нинова и Калоян Методиев и се заканват отново да искат оставката ѝ след очертаващия се разгром на предстоящите избори. 

Най-видният опозиционер на Корнелия Нинова - Кирил Добрев, също реагира във фейсбук. Ето какво написа той: 

Звънят ми другари да ми разказват за новия лозунг на БСП, който вече бил “130 години стигат, времето е наше!”. В първия момент не разбирах, но после видях новината, че лидерът на младежи СДС Калоян Методиев е втори в листата на БСП с водач Корнелия Нинова.

Преди няколко дни по повод "трансфера" на Елена Йончева в ДПС - "принципната" и с "държавническо" мислене Корнелия Нинова каза: “ Рано или късно зависимостите лъсват”. Няколко дни по-късно Методиев (СДС) е рамо до рамо с Нинова в листата на лидерския 25 МИР. Не къде да е, а на второ място, което го прави автоматично депутат. Е, няма как да не се съглася с Нинова този път - зависимостите лъснаха. Кръвта вода не става.


На всички социалисти пожелавам хубава вечер и вместо Емил Димитров, от днес ще трябва да си пускат вече Богдана Карадочева.
ПП: Към социалистите от Благоевградска област - нали знаете откъде ще влезе Нинова?