Нинова за 45-я парламент: Политическото безогледство ни докара до избори

Политика
11:48 - 05 Май 2021
4729
Нинова за 45-я парламент: Политическото безогледство ни докара до избори

Шефката на БСП Корнелия Нинова отправи остри критики срещу "новите" партии в отиващия си без време парламент, като особено рязко скастри Има такъв народ на Слави Трифонов - за проявеното политическо безогледство.

"Отиваме на предсрочни избори на 11 юли, като очакваме ниска избирателна активност. БСП не е в изолация. Нещо по-лошо се случва - нито една партия в НС не си говори с другите. Това е лошото за България", каза Нинова на излизане от "Дондуков" 2, след като върна и третия мандат за съставяне на кабинет, връчен й от Румен Радев, с което страната отива на нов вот за 46-о Народно събрание. 

"Надделя партийното его, личният егоизъм, желанието да се стигне до бързи предсрочни избори само с цел да се постигнат повече гласове", коментира председателката на червените. А обединението за надпартийните цели не се е случило заради егоизма на новите партии според нея. 

"Не информирам като Слави Трифонов и Бойко Борисов във фейсбук, а си събирам колективните органи, които да решат дали ще има представители на БСП в служебния кабинет на президента Румен Радев", отсече Нинова.

Паралелно с това започва и отначало процедурата за номинации на депутати. Тя предупреди, че това е сложен и дълъг процес, който отнема много време. Но не уточни дали ще има промяна в политиката, по която се редят листите на левицата.