Нинова за орязването на болничния: Наказват се изрядни работници

Не приемайте мълчаливо поредното ви отнето право, призова лидерът на БСП

Политика
12:12 - 15 Ноември 2019
2100
Нинова за орязването на болничния: Наказват се изрядни работници

Лидерът на БСП Корнелия Нинова категорично се противопостави на предложението на управляващите, което предвижда първият ден от болничния да не се заплаща. В декларация от името на парламентарната група тя обвини ГЕРБ и "Обединени патриоти", че са взели решението "извън институционалното място", което е Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Днес ДПС също се противопостави на идеята, а коалиционните партньори започнаха да си прехвърлят един на друг нейното авторство. ГЕРБ твърдят, че предложението за това са направили Патриотите, а те от своя страна, че първи са били от Министерство на финансите.

Идеята пък има за цел да се справи с проблема, свързан с увеличението на разходите за държавния бюджет, които отиват за излащане на фалшиви болнични.

"Вие признавате безсилието на правителството да се справи с фалшивите болнични“, разкритикува Нинова от парламентарната трибуна.

Според нея, ако подобно законодателно предложение бъде одобрено, то ще накаже единствено изрядните работници.

"Това е възможно най-несправедливото решение, което сте взели. От "БСП за България" категорично се противопоставяме", аргументира се тя.

Нинова призова и всички работещи в България "да не приемат мълчаливо" отнемането на "поредното им право" и увери всички, че ще получат парламентарната и политическа подкрепа на опозицията за това.