Нинова за третия мандат: Искаме да преговаряме с всички (СНИМКИ)

Това обяви соцлидерката, след като получи папката за съставяне на кабинет

Новини
10:45 - 16 Януари 2023
2711
Нинова за третия мандат: Искаме да преговаряме с всички (СНИМКИ)

БСП иска да преговаря с всички партии в парламента. Това обяви Корнелия Нинова, след като получи от президента Румен Радев третия мандат за съставяне на правителство.

От левицата предвиждат четири стъпки за действие. На среща ще бъдат поканени лидерите на останалите партии в Народното събрание.

„На тази среща да изясним искаме ли да има правителство, или се играят игрички и се прехвърля „горещият картоф”, за да не се понесе отговорност за предсрочни избори”, уточни Нинова.

Лидерът на БСП е оптимист, че все още има шанс за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание.

Начинът, по който протече връчването на третия мандат с бонбоните и цветята, е положителен знак. Това са нормални човешки взаимоотношения. В тази ситуация, в която Нинова има рожден ден, не е най-важното протоколът.

До 3 дни ще имаме ясната картина какво ще сложим на масата за преговори. Това каза за "Твоят ден" Иван Иванов от БСП.

Според него разумен срок би бил този, в който се постигне съгласие между политическите сили за съставяне на правителство. "Щом Националният съвет ни даде мандат, ще започнем преговори с останалите. Ще подходим изключително отговорно, ще поканим всички партии, експедитивно бързане не би било полезно. Трябва да се изговорят всички политики, които могат да доведат до допирни точки", заяви той. 

По думите му до две седмици ще бъде ясно кои са червените линии при съставяне на кабинет.

Снимки: Агнес Методиева