Нинова засипа управлението с критики

Само БСП можела да спре разрухата и да гарантира върховенство на закона

У нас
13:15 - 01 Май 2019
1890
Нинова засипа управлението с критики

Лидерът на БСП Корнелия Нинова започна предизборната кампания на левицата с остри критики срещу управляващите и с щедри обещания към избирателите си за коренна промяна в страната, ако спечели европейския вот на 26 май.

"Европа чу и видя ГЕРБ и им отговори, че няма да бъдем приети скоро в Шенген. Те си избраха слоган „Европа ни чува“. Да, тя ги чува и ги видя. И им отговори. Няма да бъдем приети скоро в Шенген, дори и по въздух и по вода, както обеща Борисов. Няма да бъде свалено наблюдението върху правосъдната система, защото не е ефективна. Граждани за европейско развитие на България ни отнемат европейското бъдеще всеки ден. Можем да спрем подмяната и безперспективността. Можем да направим промяната на 26-и, но промяна и тук в България. А победата над ГЕРБ ще означава връщане на държавността, върховенство на закона, правосъдие, еднакво за всички, икономика и производство, съдържателно образование, достъпно здравеопазване, доходи, достойни за
българите", каза Нинова. 

Според нея има подмяна на фактите, на учебниците, на паметта ни, на историята ни и на българщината. „Вчера някой ни убеждаваше в навечерието на Априлското въстание, че нямало турско робство. В България е имало турско робство и Руско-турска освободителна война, уважаеми управляващи! Не подменяйте историята на българина“, добави Нинова. Според нея мнозина от българите не вярват в евроизборите, защото смятали, че там отиват само скъпоплатени чиновници. А зависело от избирателите какви хора ще изпратят в Брюксел.

"Отчаяни сте, че няма справедливост и правосъдие. Може да има, ако създадем европейска прокуратура и подкрепим г-жа Кьовеши за главен прокурор", добави Нинова на многолюдния първомайски митинг на червените.

Снимка: Агнес Методиева