Нинова: Затворете си портфейлите, другари!

БСП не се продава, а е кауза и търговците трябва да си тръгнат от нея, заяви шефката на БСП

Политика
11:08 - 16 Юни 2019
3312
Нинова: Затворете си портфейлите, другари!

Аз отворих кутията на Пандора. Аз създадох този хаос, аз ще го оправя. Така лидерката на БСП в оставка Корнелия Нинова пое отговорността си за кризата в партията в политическия си доклад пред заседанието на 49-я конгрес в НДК. 

Нинова отправи тежки критики към съпартийците си, като каза, че опозиционерите й в Столетницата искали да продадат БСП и мислели само за пари. 

"Наиграхте се в последната една седмица, затворете си портфейлите, уважаеми г-да.  БСП не е стока, не се продава, БСП е кауза. Зад нея стоим стотици хиляди, които не се търгуваме. По-скоро търговците ще напуснат храма, отколкото да ви дадем да го превземете отвътре", заяви Нинова и изказването й срещна аплодисменти в залата. 

Тя благодари на онези структури, които са поискали от нея да си оттегли оставката и ги предупреди, че онези, които ги обвинявали във фалшификат, мислели само за пари. "Знам, че сте истински, знам, че милеете за партията. Бъдете спокойни, ще се справим заедно и обединени с тази криза", каза още тя. И защити пред конгреса намерението си да организира пряк избор за свой наследник. 

"Не съм умряла и наследството не е отворено", подчерта тя. 

Очаквайте подробности!

Снимка: Агнес Методиева