Нинова: Знаех, че Радев ще се кандидатира преди изявлението му

Лидерката на БСП: Президентът искаше да спре внушенията, че ще прави своя партия

Политика
14:39 - 03 Февруари 2021
3079
Нинова: Знаех, че Радев ще се кандидатира преди изявлението му

Корнелия Нинова е знаела за изявлението на Румен Радев предварително и е била наясно, че той ще обяви кандидатурата си за втори мандат точно на 1 февруари. "Това беше необходимо точно в този момент, за да се спрат внушенията, че той ще прави собствена партия и ще се явява на парламентарни избори", отсече шефката на БСП. 

Нинова коментира, че президентът е поставил принципи за правене на политика и за промяна на порочния модел на Борисов, заложил ги е в речта си като декларация. За БСП обаче това били не само декларации, а действия с много изстрадани битки.

"През целия си мандат президентът категорично заяви намерението си за борба със задкулисието. Преди 4 години ние отказахме да сме част от безпринципна коалиция с ГЕРБ за постове и пари за малцина в БСП и в ущърб на морала", отсече тя. 

Председателката обяви още, че е започнала много мъчна промяна в партията за изчистване от договорки с олигархията. "Но за тази цел трябва да имаш силите да проведеш това първо в себе си, в своя организъм", напомни тя. 

"Ние сме се заявили къде сме и сега точно не е необходимо да го правим отново", каза още Нинова. 

Снимка: Агнес Методиева