Нищо ново: Дузпа спаси Ювентус в Милано

Рома и Наполи не промениха нулите в Дерби дел Соле

Спорт
11:10 - 25 Октомври 2021
1641
Нищо ново: Дузпа спаси Ювентус в Милано

Точно изпълнена от Пауло Дибала дузпа спаси Ювентус в дербито с Интер от 9-ия кръг на Серия А. Двубоят завърши 1:1, а аржентинецът донесе точката на "старата госпожа" с попадение в 88-ата минута. Преди това Един Джеко даде аванс на домакините в началото на първото полувреме.

Интер също така довърши мача без своя треньор Симоне Индзаги, който бе изгонен с червен картон при отсъждането на дузпата за Юве.

Двубоят започна по-добре за Юве, като още в 7-ата минута Самир Ханданович трябваше да спасява Интер от попадение с отлична изява. Топката обаче попадна на крака на Алваро Мората, който стреля от границата на наказателното поле, но отново стражът на домакините се намеси.

В 17-ата минута "нерадзурите" поведоха. Хакан Чалханоглу стреля от далечно разстояние, като топката срещна дясната греда. Тя обаче се върна точно в Един Джеко, който отблизко разстояние се разписа за 1:0. Ситуацията бе разгледана с ВАР заради съмнения за засада. Оказа се обаче, че такава няма и голът бе зачетен.

Малко по-късно Хуан Куадрадо стреля от границата на наказателното поле, но топката мина встрани от вратата. До края на полувремето опасните атаки пред една от двете врати липсваха и в крайна сметка домакините се оттеглиха на почивката с гол преднина.

През втората част двата отбора бяха значително по-внимателни, като повече гледаха да не допускат грешки, а не да атакуват. В 60-ата минута Интер организира първата си по-интересна атака. Джеко получи центриране в наказателното поле и стреля с глава, но неточно.

Ювентус отговори с добро подаване към Мората зад гърба защитата. Испанецът опита с глава да прехвърли Ханданович, но не уцели опразнената врата. В 69-ата минута Алекс Сандро отправи мощен удар по земя, който обаче мина покрай вратата. Малко по-късно Пауло Дибала стреля опасно от фаул и Ханданович трябваше да прави важно спасяване.

В 88-ата минута Ювентус полузи право да изпълни дузпа заради нарушение на футболист на Интер в наказателното поле. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което реферът Маурицио Мариани посочи бялата точка. Съдията също така показа червен картон на треньора на "нерадзурите" Симоне Индзаги заради протестите му край тъчлинията. Зад топката застана Пауло Дибала, който с удар в средата на вратата се разписа за 1:1 и донесе точката на своя тим.

След равенството Интер заема трето място в класирането с 18 точки. Ювентус пък са шести с 15.

Рома и Наполи не успяха да се победят в Дерби дел Соле, завършвайки 0:0 на "Олимпико".

Със спечелената само точка неаполитанците пропуснаха да дръпнат на втория Милан и остават начело на класирането със същия актив като "росонерите" - 25 точки. Рома е четвърти с 16.

След края на двубоя Лучано Спалети аплодира рефера Давиде Маса и също получи червен картон.