Нищо ново: Таван на саниран болк в Пловдив падна, майсторите прибрали над 1 милион

Общество
13:59 - 30 Юни 2022
2195
Нищо ново: Таван на саниран болк в Пловдив падна, майсторите прибрали над 1 милион

Консорциум „Строй ремонт”, регистриран в Пловдив на ул. „Марин Дринов”, е санирал жилищния блок на ул. „Ген. Колев” в квартал „Христо Смирненски”,  в който вчера се е срутила топлоизолацията на тавана. За късмет при инцидента нямало хора.

Договорът за санирането е подписан  от бившия ресорен зам.-кмет инж. Димитър Кацарски на 29 юни 2017 г. на стойност 1 036 106 лева без ДДС.  Обществената поръчка е възложена на инженеринг – проектиране и изпълнение, а строителните работи бяха завършени през пролетта на 2019 г. Санирането е извършено през есента и в зимата, след като беше съгласуван проектът. 

В консорциума участват две фирми – „Булстрой и Ко” ООД, регистрирана също на ул. „Марин Дринов” и представлявана от Рангел Пиринчев, и „Пътремонт” ООД с адрес в „Тракия” и с представител по време на сключването на договора Любомир Петков Стойчев. 

Хората от блока разказват пред Марица, че за санирането бяха наети предимно работници от малцинството, без необходим опит.

От община Пловдив увериха, че ще направят проверка на място, както и на договора. Топлоизолацията падна точно след четири години от възлагането на обществената поръчка и ако гаранционният срок е пет години, изпълнителите ще бъдат задължени да отстранят дефектите.  

Санирането е финансирано по Националната програма напълно безплатно за собствениците на апартаментите. В Пловдив по тази програма бяха обновени 53 жилищни блока. Още пет се санират в момента, но със средствата по оперативна програма "Региони в растеж".