Нискотарифната Eurowings каца в София

Билетите за полетите на компанията от групата на „Луфтханза” вече са в продажба

Топ
13:15 - 23 Октомври 2019
4182
Нискотарифната Eurowings каца в София

От следващата седмица нискотарифната компания Eurowings започва да лети от и до София. Компанията стартира с две дестинации в Германия - Щутгарт и Дюселдорф. Авиокомпанията ще оперира от Терминал 1, като билетите са вече в продажба.

Полетите до двата града в Германия ще може да се използват като връзка до други предлагани от превозвача летища, като тя твърди, че предлага 210 дестинации в Европа, включително и полети на дълги разстояния. Компанията лети до Лас Вегас, Маями, Хавана и Варадеро в Куба, Банкок, Пунта Кана и др.

Eurowings е част от групата на „Луфтханза” като неин нискотарифен превозвач. Компанията развива дейност от 1993 г., а централата й се намира в Дюселдорф. През последните години авиокомпанията премина през някои значителни промени. До октомври 2014 г. тя извършва регионални превози. След това започва да изпълнява полети от името на злополучната Germanwings.

През 2015 г. пилот на авиокомпанията Germanwings умишлено причини катастрофа в Южните Алпи, коствала живота на 150 души, и Lufthansa задейства план за заменянето на Germanwings с Eurowings, като мрежата на двете компании се сля под бранда Eurowings.

Наред със стандартните нискотарифни полети в рамките на континента Eurowings предлага и такива на дълги разстояния. Предлага билетите си в три възможни тарифи подобно на останалите нискотарифни конкуренти. Авиокомпанията разполага с 205 самолета и за последната година е превозила над 40 млн. пътници.

Полетите до София са поредна крачка от страна на авиопревозвача за експанзия в Югоизточна Европа. Като част от развитието си в региона тя откри и база в Прищина, Косово, като базира там самолет. Прищина стана втората по големина база на авиокомпанията извън Германия и Австрия след Палма де Майорка. Това се случи след фалита на германския превозвач Germania в началото на тази година и запълването на освободеното от него бизнес пространство. Germania имаше план да отвори база в Косово, но фалира.

В Хърватия авиокомпанията има полети до седем летища. В Босна и Херцеговина лети до Сараево и Мостар. В Гърция дестинациите са 12.