Нито един български плаж сред най-добрите в света

Нещо за четене
15:47 - 01 Март 2023
4496
Нито един български плаж сред най-добрите в света

Когато става въпрос за най-добрите плажове в света, е трудно да се открие общ знаменател - всеки получава признание по различни причини. Някои от тях са впечатляващи и са разположени на фона на спиращ дъха пейзаж.

Други са запазени и девствени, с лазурни води и толкова романтични. А трети са създадени просто за удоволствие - оживени плажни места, където можете да изживеете най-щурото парти.

Но кои плажове са най-добрите в света в момента? Choice Best of the Best Award на TripAdvisor анализираха резултатите от милиони отзиви на сайта си, за да установят кои плажове са любимите на пътуващите в момента.

На първо място е поставен Baía do Sancho в Бразилия.

Разположен на остров Фернандо де Нороня, който се намира на около 350 км. от брега на континента, Baia do Sancho е отдалечен и до него се стига само с лодка.Той наистина е забележителен и достоен победител.

Плажът Baía do Sancho 

На второ място в класацията на TripAdvisor се нарежда Eagle Beach на карибския остров Аруба - широк плаж с невероятен бял пясък, който е и едно от най-горещите места за партита на острова. На трето място е Cable Beach в Брум, Западна Австралия, който е известен с това, че е толкова обширен, че дори в пиковия сезон ще се чувствате прекрасно.

Eagle Beach

В топ 10 попадат още Reynisfjara в Исландия, Grace Bay Beach - Търкс и Кайкос, Praia da Falésia, Португалия, Radhanagar beach в Индия, италианският Spiaggia dei Conigli, Varadero Beach - Куба, Ka"anapali Beach - Мауи, Хавай.

Grace Bay Beach

Varadero Beach