НЛО и мистериозни отвличания в Обединеното кралство

Полицай разказва за извънземни

Мистика
17:51 - 19 Юли 2024
1620
НЛО и мистериозни отвличания в Обединеното кралство

Новата книга на полицая Анди Ръсел „Свидетелски показания: Похищения от извънземни във Великобритания“ съдържа информация за най-мистериозните случаи в Обединеното кралство, съобщава „Дейли Стар“. Един от най-интригуващите случаи, описани в книгата, е историята на друг служител на реда - полицай Алън Годфри.

Докато патрулира в Тодмордън (Западен Ланкашир), Годфри се натъква на необясним феномен. Търси изчезнали крави, когато забелязва странен обект в небето. Опитът за повикване на помощ по радиото е неуспешен - връзката е внезапно прекъсната. Предметът изчезва толкова внезапно, колкото се появява, а самият полицай е странно преместен на 30 метра надолу по пътя. Открита е повредена зона на обувката му и странна червена следа на крака му.

Годфри твърди, че след срещата с НЛО не си спомня какво се е случило в продължение на 30 минути. По време на хипнотична регресия обаче той си спомня как ярък лъч светлина го заслепява и го кара да загуби съзнание. Когато се събужда, се озовава в стая, където е прегледан от малки същества и хуманоид.

Не всичко обаче е толкова просто. През 2018 г. Алън Годфри, вече пенсиониран, казва, че предполагаемото му отвличане вероятно не е нищо повече от сън.

„Никога не съм казвал, че съм бил отвлечен от извънземни“, настоява Годфри.

Въпреки твърденията авторът на книгата Анди Ръсел смята този случай за един от най-очарователните.

„Една вечер той търси изгубени крави и се натъква на НЛО. Използвайки хипноза, разнищи цялото преживяване на отвличането. Бил е отведен на кораба, където започва типичното отвличане“, казва Анди.

Писателят полицай вярва, че феномените на НЛО често се разглеждат през призмата на американски наблюдения, докато други региони на света се игнорират.

Интересът на Анди Ръсел към тази тема започва през 80-те години, когато самият той има няколко срещи с НЛО.

„В началото на 80-те години видях няколко черни кораба, които приличаха на триъгълници и много аномални светлини в небето. Това ме накара да се заинтересувам от този феномен“, спомня си той.

Анди Ръсел прекарва около година в група за подкрепа на отвличани от извънземни в Обединеното кралство, където наблюдава срещи и дискусии, учейки се от разказите на хората за техния опит. „Срещнах много отвлечени и това събуди интереса ми“, добавя Ръсел.