НЛО лети над Китай през 11-ти век

Излязло от езеро, носело се във въздуха и отново се върнало във водата

Мистика
14:11 - 05 Август 2020
4415
НЛО лети над Китай през 11-ти век

Записите на древния китайски астроном Шен Ко, водени през 11 век от н.е., описват странни неща във въздуха, много близки до днешните неидентифицирани летящи обекти (НЛО). Този феномен е наричан от жителите на Китай по времето на император Джао (1056-1064) „перлата”.

Неидентифициран летящ обект според записите на китайския учен Шен Ко се появил в провинция Дзянсу по време на управлението на император Джао. През нощта местните жители видели нещо светещо да плува над повърхността на езерото Сингкай.

„В небето над Янжоу, в провинция Дзянсу, видяхме странен летящ обект, който през нощта изплува от езерото Сингкай и след това отново се потопи във водите му. От време на време се виждаше отворена врата, през която се стичаше ярка светлина” – това свидетелство се съдържа в писмените хроники от 11 век, водени от Шен Ко.

Астрономът пише, че „перлата”, излизаща от езерото, излъчвала толкова ярко сияние, че когато човек го гледа, го болят очите. Местните жители, които наблюдавали мистериозния обект, решили да построят павилион за него на брега на езерото Сингкай. Сградата, появила се на брега, нарекли Павилиона на перлата. По-нататъшната съдба на НЛО-то, описано от Шен Ко, остава неизвестна, защото досега не е откривано друго описание на „перлата”.