НЛО ли е това над Витоша ?

Мистериозна чиния увисна над билото във вторник следобяд

Мистика
16:30 - 17 Ноември 2020
7704
НЛО ли е това над Витоша?

Планината, която пази българската столица от юг, е известна с многобройните и редовни странни явления. Неидентифицирани обекти почти всяка нощ могат да се видят над Витоша и любителите на темата редовно засичат подобни светлини.

Най-често те се появяват над билото на планината в района на Зъба по средата между Черни връх и Копитото. Скептиците твърдят, че това са светлини от прожектори за камери и сцени за филми, които се снимат на билото на Витоша. Няма отговор обаче въпросът дали два-три пъти седмично от януари до декември има нощни снимки на 2000 метра надморска височина.

Светлините - най-често кръгли или плоски като летящи чинии, никога не са неподвижни. Те сякаш изведнъж изкачат от планината и се вдигат във въздуха, където изчезват. Не след дълго отново се появяват в нощното небе. Често движението на блестящите неидентифицирани летящи обекти наподобява на танц с определен ритъм. Нерядко НЛО-тата са толкова много, че светлините им приличат на празнични фойерверки в 1-2 часа след полунощ, а понякога и по-рано - още в 23 часа.

Във вторник след обед, 17 ноември 2020 г., около 15 часа човек на Lupa.bg успя да заснеме едно от многобройните необикновени явления над Витоша. Първата снимка показва нещо като избухване - то е отново от района и още по-точно - от Зъба. Оттам сякаш излиза въздушна струя, наподобяваща вулкан.

Много бързо тази "струя" се разраства и разширява във формата на елипса и след няколко минути над билото на Витоша облаците или нещо друго се подреждат във формата на голяма летяща чиния.

Дали това е просто метеорологично явление, остава открит въпрос. Както и не може категорично да се твърди, че над планината на юг от българската столица е надвиснало НЛО с огромни размери.